Brak możliwości wyświetlenia profilu znajomego na Facebooku nie musi oznaczać, że ten znajomy skasował Cię z listy kontaktów. Wystarczy, że dezaktywował konto. Możesz to bez problemu zweryfikować.

Wystarczy, że teleportujesz się do zakładki „Znajomi” i odszukasz „podejrzaną” osobę. Po kliknięciu delikwenta Facebook poinformuje Cię, że konto zostało dezaktywowane i zaproponuje skasowanie buntownika z Twojej listy znajomych (screen poniżej).

Dezaktywacja profilu na Facebooku nie oznacza jego skasowania https://www.facebook.com/help/?… . Wszelkie informacje o użytkowniku zostają na swoim miejscu z tym zastrzeżeniem, że nikt nie ma do nich dostępu. W każdej chwili można ponownie aktywować konto w zaledwie kilka sekund.

Jak dezaktywować konto na Facebooku?

1. Kliknij menu konta w prawym górnym rogu dowolnej strony Facebooka
2. Wybierz „Ustawienia konta”
3. Wybierz sekcję Bezpieczeństwo z menu znajdującego się po lewej stronie
4. Kliknij opcję Dezaktywuj konto

Jak uaktywnić uśpiony profil?

Zwyczajnie zaloguj się do Facebooka za pomocą e-maila i hasła. Ważne! W trakcie ponownej aktywacji musisz mieć dostęp do maila, który powiązany jest z Twoim profilem.

Artykuł odtworzony z archiwalnej strony. Przepraszamy za ewentualne różnice.

3 Replies to “Znajomy skasował Cię z Facebooka? Niekoniecznie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.