Ten czekoladowo-orzechowy krem do smarowania pieczywa ma już 70 lat! Oczywiście najlepiej wcina się go łyżkami, prosto ze słoika, z pominięciem chleba i bułek. Nutella – to słowo pomaga obudzić się z uśmiechem na twarzy. Wszak nikogo nie interesuje, że 100 g przysmaku to 530 kcal i 31 g czystego, włoskiego tłuszczu. Mniam, mniam.
Nutella http://www.facebook.com/Nutella zgromadziła na Facebooku, uwaga, ponad 7 mln fanów. Na tablicy tony wpisów od adminów. Średnio Nutella odzywa się raz na 10 dni. I nic dziwnego – z taką ilością tłuszczu trudno jest wyciągnąć palce do klawiatury. Nie mówiąc już o wyciąganiu innych części ciała.
Kto był w słonecznej Italii ten wie, jaki po angielsku mówią Włosi. Da się to odczuć na fanpejdżu. Rzućcie okiem na wpisy od jaśnie panienki Nutelli.
Na stronie fani jęczą z zachwytu. Jęki w języku włoskim są o wiele ciekawsze niż wyrazy zachwytu po niemiecku. Niemiecki jakoś do czekolady nie pasuje. Co innego wurst. Wiecie, co wyczytaliśmy na Wikipedii? Podobno Nutellę spożywają głównie dzieci i młodzież! Przecież to nieprawda.
Wpis z archiwalnej wersji. Przepraszamy za ewentualne zmiany.
No to jest niespodzianka. Ciekawe, czy zdziwi Was to tak samo jak mnie